IFS Logistics

Om klanttevredenheid te verhogen en de betrouwbaarheid en voedselveiligheid van producten te vergroten is in 2003 de International Food Standard (IFS) ontwikkeld.

De IFS is net als de BRC standaard een combinatie van HACCP, kwaliteitsmanagement, GMP, klantfocus en diverse inrichtingseisen. Door de eisen van de Duits/Franse/Italiaanse retailers worden meer en meer leveranciers uit Nederland verplicht zich aan deze norm te conformeren.

In 2006 is de IFS-Logistics geïntroduceerd. De standaard heeft als doel de (voedsel) veiligheid van producten te garanderen en een mogelijkheid te scheppen om de hele bevoorradingsroute te kunnen auditen. Tot dat moment was opslag en transport van het product nog de zwakke schakel in de keten.

Bovenstaande feiten alsmede de GFSI goedkeuring van de IFS Logistics hebben Merema Transport doen besluiten om van alleen HACCP, waarvoor Merema Transport tot eind 2013 gecertificeerd is geweest, over te stappen naar het uitgebreide IFS Logistics.

We zijn er trots op dat sinds december 2013 Merema Transport, als logistiek dienstverlener in het geconditioneerde transport, IFS Logistics gecertificeerd is op het hoogst haalbare niveau: higher level.

IFS Logistics heeft speciale aandacht voor hygi├źne en risicomanagement, temperatuurcontrole, huishouding, onderzoek. Speciale aandacht wordt verleend aan managementverantwoordelijkheden, het operationeel uitvoeren van corrigerende acties en personeelstraining.

Het kwaliteitsbeleid van Merema Transport richt zich in hoofdzaak op het borgen van de voedselveiligheid. Het werken met voedsel vereist veel discipline en naleving van procedures en regelgeving.

Comments are closed.